BEHANDLINGAR

Helhetssyn och individuellt anpassad behandling

Vad är det som gör att traditionell kinesisk medicin (TKM) är så speciell? Det är helhetssynen och den individuellt anpassade behandlingen.
I kinesisk medicin är det viktigt att man ser på helheten, alla organsystem samspelar och påverkar varandra, man skiljer inte på den mentala hälsan och den fysiska hälsan. Samtidigt är det också viktigt att förstå att vi människor blir påverkade av omgivningen som vi lever i.
Traditionell kinesisk medicin ser människors olikheter och behandlingen är individuellt anpassad, detta är en styrka hos den kinesiska medicinen.
Hos Ren Akupunktur arbetar jag enligt dessa principer, hos mig för du alltid en helhets- hälsoanalys och en behandling som passar dig just i det tillståndet du befinner dig i.

Prislista 2024

  • Nybesök Akupunktur 1180:-
    (60 min konsultation + 45 min akupunktur)
  • Återbesök Akupunktur 45-60 min  850:-
  • Konsultation Örter 60 min 850:-
  • Återbesök Örter 250:-

BOKA DIN TID PÅ STARTSIDAN!!

Akupunktur

Akupunktur är en behandlingsmetod där man sticker tunna nålar på precist angivna punkter så kallade aku-punkter. Den har funnits i flera tusen år och är en av de mest kända behandlingsmetoderna inom Traditionell Kinesisk Medicin. Genom att använda olika kombinationer av punkter så kan Qi-flödet påverkas, balansen återställas och sjukdomar behandlas. Begreppet akupunktur myntades av de europeiska missionärer som på 1600-talet och framåt verkade i Kina. Acus betyder nål och punktur betyder instick/punktera. Akupunkturbehandlingen kan upplevas på olika sätt, själva nålsticket känns knappt, men reaktionen på nålstimuleringen kan kännas olika. Vid akuta problem kan det räcka med en eller ett par behandlingar,
vid kroniska besvär krävs det ofta en serie av behandlingar.

Moxa

Moxa är en metod med vilken man med hjälp av torkade och preparerade växter (i huvudsak -'Artemisisa vulgaris'- gråbo på svenska) i form av stavar eller i lösvikt, värmer akupunkturpunkterna, ofta med nålen sittande på plats och andra större områden. Akupunktur och moxabehandling förekommer mycket ofta tillsammans och därför kallas denna terapi på kinesiska för 'zhen jiu fa' – nål-moxaterapi

Koppning

Koppning används ofta som ett komplement till akupunktur-behandlingen. Man använder koppar av glas eller andra material
som sätts på områden på kroppen. Syftet är att förbättra cirkula-
tionen och få muskulaturen att slappna av.

Gua Sha

Gua Sha är en teknik som ingår i den traditionella kinesiska medicinen. Det är en enkel men effektiv behandlingsmetod som har använts i över tusen år. Den används för att behandla spänningar och smärta i muskler orsakade av störningar i cirkulationen samt vid behandlingen av vissa sjukdomstillstånd. Man använder ett verktyg samt en Gua Sha olja som stryks över olika delar av kroppen i enlighet med det kinesiska tänkandet om meridianer och aku-punkter.
I SAMARBETE MED MIN BROR YONG, ERBJUDS DENNA MASSAGE. http://yongskinesiskamedicin.se/

Örtterapi

Örter har använts i Kina över 2000 år, ” Shen Nong Ben Cao Jing” är en av de mest kända klassiska texterna inom traditionell kinesisk örtterapi, den skrevs för över 2000 år sedan och det finns 365 olika örter  i boken. Varje ört har sin speciella funktion i behandlingen av sjukdomar. Den boken är än i dag en viktig lärobok för alla som studerar eller arbetar med kinesisk örtterapi. Det finns tusentals olika örter, av dessa är det mellan 300-400 som används mest .
En del örter kan stärka kroppen medan andra har en utrensande funktion. I de flesta fall används olika örter tillsammans i ett recept och dessa är ofta effektivare att använda än enstaka örter. Inom örtterapin i Kina så finns det tusentals traditionella recept på ört- blandningar som används vid olika sjukdomar.
Det traditionella sättet att använda örter, är att koka örterna och dricka det som te. Nuförtiden finns det många olika former - torkade örter, pulver, kapslar och tabletter.

Örterna vi använder hos Ren Akupunktur är enbart från växtriket, vi använder mest hög koncentrerade örtpulver. Välkommen att besöka vår webshop på www.acunordic.se. Vår örtleverantör är Sun Ten Pharmaceutical CO Ltd från Taiwan, de är världsledande inom detta område och har tillverkat koncentrerade örtpulver i nästan 70 år. Alla örter är kvalitetsövervakade i odling och framställning. Örtkoncentrat som vi använder uppfyller s.k. GMP standard (Good Manufacturing Practice). Vill ni veta mer om örternas säkerhet och tillverkningsprocess, kan ni besöka www.suntenglobal.com

Tui na

Tui na är traditionell kinesisk massage, den är medicinskt behandlande och en individuellt anpassad massage. Det är en helhetsbehandling som berör mycket mer än huden. Man använder olika massagetekniker beroende på de problem man behandlar.
I SAMARBETE MED MIN BROR YONG, ERBJUDS DENNA MASSAGE. http://yongskinesiskamedicin.se/