AKUPUNKTUR

Traditionell Kinesisk Akupunktur

Ren Akupunktur arbetar med Traditionell Kinesisk Akupunktur enligt TCM. TCM är en förkortning av Traditional Chinese Medicine (TKM på svenska). Det är en av världens äldsta medicinska system, som används i stor skala än i dag. Det är ett unik och ett oberoende medicinskt system som har utvecklats under årtusenden och är baserad på kinesisk filosofi.

TKM har under flera tusen år samlat mycket kunskap och erfarenhet om hälsa och ohälsa, den har en unik helhetssyn på människors hälsa och lägger mycket tonvikt vid förebyggande av sjukdomar. Vid sjukdom har balansen av olika anledningar störts och att återställa denna är behandlingens mål.

TKMs behandlingar består av akupunktur, Tui Na , örtterapi, Gua Sha, kost- och livsstilsrådgivning m.m. Behandlingar inom kinesisk medicin är inte symptombehandlingar, utan är riktad mot de grundläggande obalanserna som orsakar olika symptom. Med olika behandlingar försöker man hjälpa människan återfå balansen igen. När man besöker en doktor eller akupunktör inom TKM så undersöks alla symptom och besvär med syftet att få en klar bild av de obalanser som finns, vilket leder till en förståelse av roten till problemet. Inom TKM är undersökning av tungan och pulsen en viktig del för att ställa en korrekt diagnos.

Jun har 9 års utbildning från Beijing University of Traditional Chinese  Medicine och har över 20 års klinisk erfarenhet.
På kliniken har Jun behandlat ett flertal sjukdomar/tillstånd med mycket goda resultat, bl.a. mag-tarm- besvär, ulcerös kolit, neurologiska problem, båda manlig och kvinnlig infertilitet, kronisk trötthet, prostatit, m.m.

Följande är en lista på vad som kan behandlas med framgång inom TKM:

GYNEKOLOGISKA PROBLEM
Endometrios
Infertilitet                
Menstruella besvär
Urinvägsinfektioner
Ägglossningsrubbningar
Övergångsbesvär 

BEROENDE
Rökavvänjning

HUD
Akne                          
Eksem
Herpes                      
Håravfall
Svampinfektion        
Urticaria

 

Boka akupunktur i Göteborg
TimeCenter

INVÄRTES
Allergier
Astma                       
Bronkit                      
Huvudvärk
Mag-tarmbesvär
Migrän                     
Sinuit                        
Sömnstörningar
Trötthet                    
Utbrändhet
Yrsel                          
Ödem

MUSKEL, LED & NEUROLOGISKA BESVÄR
Ansiktsförlamning
Artrit                       
Frozen shoulder    
Idrottsskador
Ischias                    
Lumbago
MS                            
Nackspärr
Ryggproblem          
Stroke
Tennisarmbåge     
Trigeminus neuralgi

UROLOGISKA PROBLEM
Erektionsstörning  
Prostatit
Infertilitet